12 november: online workshop Condities voor Succesvolle Teamcoaching

Door Arjen Uittenbogaard

Wat krijg je als een agile coach en een organisatiepsycholoog een workshop over teamcoaching verzorgen? Zweverige praat over veiligheid, vertrouwen, fouten maken? Niet in onze workshop…

Als het niet lekker loopt in een team, zijn wij als agile coaches vaak geneigd om te gaan helpen. Maar dan focus je juist op dat gedoe. Misschien halen we oorzaak en gevolg wel door elkaar. Is het wel duidelijk waar het team voor staat? Wanneer is het effectief? Is het wel een team?
Focus als coach niet te snel op het gedrag, de gevoelens, de onderlinge communicatie. Zoom eerst eens uit. Er zijn condities in de context van een team die op orde moeten zijn voor een team tot bloei kan komen. Als die condities op orde zijn, is de kans op gedoe al een stuk afgenomen. In de workshop die Andre van Nieuwenhuizen en ikzelf op 12 november verzorgen krijg je een krachtig instrument om naar de effectiviteit van teams te kijken. Een perspectief op het geheel.

Blijf niet hangen in the heat of the moment. Zoom uit. Kijk naar de context.

Meld je aan voor onze workshop in het kader van het jaarcongres van het Agile Consortium: Condities voor succesvolle teamcoaching. Donderdagmiddag, 12 november, 17u.

Arjen Uittenbogaard

Arjen is verhalenverteller. Een training van hem is een ervaring die je niet licht vergeet. Hij is ook regisseur van improvisatietoneel. Dat vindt hij een mooie metafoor voor zijn werk in het coachen van teams en individuen in organisaties die meer agile willen worden. Want dat is zijn expertise: agile werken. Daar heeft hij al twintig jaar ervaring mee en daar is hij goed in. Zijn hart gaat uit naar de menselijke kant van het werk, naar de communicatie en de samenwerking. Daarbij weet hij alles van complexe adaptieve systemen: omgevingen waarin niets is wat het lijkt, waar best practices je op het verkeerde been kunnen zetten en waar je steeds zult moeten experimenteren en leren. Ook heeft hij nog steeds lol van zijn achtergrond in object georiënteerde softwareontwikkeling: hij mag ontwikkelaars graag uitdagen op hun ontwerpen en de toepassing van design patterns daarin.

06 - 59 443 440

Andere posts

Klik hier