Agile Consortium Jaarcongres: ik spreek 5 november

Door Arjen Uittenbogaard

Over iets minder dan twee weken spreek ik op het jaarcongres van het Agile Consortium. Titel van mijn presentatie is: Echt agile veranderen is niet intuïtief. In het programma verwoord ik het onderwerp waarover ik het ga hebben als volgt:

In complexe organisaties is het onmogelijk om alles te overzien en roadmaps te maken die ergens op slaan. Best practices voldoen niet meer: gister behaalde successen zijn geen garantie voor succes vandaag. Maar wat werkt wel?
Echt veranderen in complexe omgevingen vraagt nogal eens om tegenintuïtief gedrag. Aan de hand van voorbeelden uit mijn praktijk ga ik in op de vraag waaróm die werkten, of waarom niet. Het zijn voorbeelden uit jaren praktijkervaring, onder andere bij grote agile transformaties bij ING en de Belastingdienst. Die relateer ik aan de theorie van Dave Snowden (Cynefin) en Hans Vermaak (‘Plezier beleven aan taaie vraagstukken’).

Tot ziens op 5 november!

Arjen Uittenbogaard

Arjen is verhalenverteller. Een training van hem is een ervaring die je niet licht vergeet. Hij is ook regisseur van improvisatietoneel. Dat vindt hij een mooie metafoor voor zijn werk in het coachen van teams en individuen in organisaties die meer agile willen worden. Want dat is zijn expertise: agile werken. Daar heeft hij al twintig jaar ervaring mee en daar is hij goed in. Zijn hart gaat uit naar de menselijke kant van het werk, naar de communicatie en de samenwerking. Daarbij weet hij alles van complexe adaptieve systemen: omgevingen waarin niets is wat het lijkt, waar best practices je op het verkeerde been kunnen zetten en waar je steeds zult moeten experimenteren en leren. Ook heeft hij nog steeds lol van zijn achtergrond in object georiënteerde softwareontwikkeling: hij mag ontwikkelaars graag uitdagen op hun ontwerpen en de toepassing van design patterns daarin.

06 - 59 443 440

Andere posts

Klik hier