Altimos – de naam

Door Arjen Uittenbogaard

Altimos… waar komt die naam vandaan?

In onze zoektocht naar passende namen, stuitte ik op de Griekse verhalen rond de Odyssee. Zelfs als je de verhalen niet kent, ken je Mentor. Hij was de oude en wijze raadgever die Odysseus op zijn tochten met raad en daad bijstond. De oervoorganger, het archetype van mentoren. Maar onszelf enkel afschilderen als mentoren voelde te beperkt. Al lezende stuitte ik op Alkimos: de vader van Mentor. En dat raakte een snaar: wij trainen professionals, coachen coaches, adviseren managers – in overdrachtelijke zin de vader van mentoren!
Een tijdje beproefden we hoe Alkimos ons in de oren klonk en onderzochten we of de naam geen vervelende bijklank had. Het bleek een gezonken vrachtschip. Misschien niet zo’n fijne associatie? Hoewel: in organisaties die meer agile willen worden, is het beeld van de traag wendbare tanker veel gebruikt om aan te geven wat we niet willen. Met deze associatie konden we dus wel leven. Net als met die andere link die je vindt als je zoekt op Alkimos: een nieuwe stad in Australië.

Een van de eerste keren dat ik anderen om een reactie op de naam vroeg, versprak ik me en zei: Altimos. De reactie daarop was, dat het klonk als latijn voor ‘ander gedrag’, ‘andere gewoontes’ (van ‘aliter’ en ‘mores’). De vertaling klopte niet helemaal, want ‘alti’ is eerder ‘hoog’. Maar toch, dit vonden wij goede associaties. Als we in organisaties helpen meer agile te worden, gaat het eigenlijk altijd over ander gedrag en over het veranderen van aangeleerde gewoontes.
Bovendien vonden we ‘Altimos’ net iets frisser klinken dan ‘Alkimos’.

Altimos.
Ergens klinkt nog iets door van de oude Griekse verhalen en van het helpen van helpers. Ergens klinkt iets door van het belang van ander gedrag.
Vandaar.


— update —
Op ons openingsfeest heb ik het verhaal van Alkimos verteld.
— einde update —

Arjen Uittenbogaard

Arjen is verhalenverteller. Een training van hem is een ervaring die je niet licht vergeet. Hij is ook regisseur van improvisatietoneel. Dat vindt hij een mooie metafoor voor zijn werk in het coachen van teams en individuen in organisaties die meer agile willen worden. Want dat is zijn expertise: agile werken. Daar heeft hij al twintig jaar ervaring mee en daar is hij goed in. Zijn hart gaat uit naar de menselijke kant van het werk, naar de communicatie en de samenwerking. Daarbij weet hij alles van complexe adaptieve systemen: omgevingen waarin niets is wat het lijkt, waar best practices je op het verkeerde been kunnen zetten en waar je steeds zult moeten experimenteren en leren. Ook heeft hij nog steeds lol van zijn achtergrond in object georiënteerde softwareontwikkeling: hij mag ontwikkelaars graag uitdagen op hun ontwerpen en de toepassing van design patterns daarin.

06 - 59 443 440

Andere posts

Klik hier