Wij zijn Altimos

Veranderen is lastig, maar nodig om relevant te blijven. Agile werken om op continue veranderingen te anticiperen. De theorie lijkt niet ingewikkeld, maar ga er maar aan staan. In een team is dat al geen peuleschil. Maar een hele afdeling of een hele organisatie meer agile maken? Wij helpen je graag.


Altimos heeft meer dan 100 jaar ervaring in het begeleiden van professionals, teams en organisaties in de agile verandering. Wij zijn creatief en ondogmatisch. Wij mixen en matchen om in jouw situatie die verandering zo goed mogelijk vorm te geven. In verandertrajecten helpen wij het management om te komen tot een verandervisie, een veranderbacklog en verandersprints. Wij helpen portfolioteams net zo goed als bouwteams om goed agile te werken. Wij coachen Scrum Masters en Product Owners. En liefst doen we dit allemaal gecombineerd met op maat gemaakte brokjes training over actuele onderwerpen. Over de methoden en technieken en over houding en gedrag. Want veranderen is mensenwerk.

Bart Jacobs

Bart wil mensen en teams boven zichzelf uit laten stijgen. Met zijn communicatieve vaardigheden, een gezonde dosis leiderschap en zijn enthousiasme weet hij mensen in een flow te krijgen en mogelijkheden te zien in vaak noodzakelijke vernieuwing. Als ervaren agile coach en facilitator helpt hij organisaties, hun managers en teams benodigde producten te realiseren en te onderhouden. Hij stelt daarbij kritische vragen maar geeft ook zelf het voorbeeld als dat nodig is. Zijn uitgangspunt is om mensen bewust te laten leren van ervaringen door te reflecteren op zaken die anders liepen dan verwacht en vervolgens te achterhalen hoe dat kwam.

Patrick Verheij

Patrick helpt mensen, individueel en in teams, effectiever naar resultaten toewerken. Zijn persoonlijke, empathische maar eveneens no-nonsense stijl wordt erg gewaardeerd door de mensen met wie hij samenwerkt. Hij helpt mensen snel op weg en zorgt dat ze niet te lang blijven navelstaren. Patrick is een zeer ervaren coach, trainer en facilitator die de nodige energie weet te creëren. Als bestuurslid van het Agile Consortium Nederland organiseert hij evenementen en brengt hij mensen uit verschillende organisaties bij elkaar. Ook is hij een van de oprichters van Certify to Inspire, het agile certificeringsprogramma van het Agile Consortium.

Fedor Buckers

Fedor Buckers is een resultaat gerichte senior consultant met jarenlange ervaring in softwareontwikkeling en ICT management. Sinds 2009 doet hij dit vol overtuiging op een Agile wijze. Hij is daarbij kritisch en pragmatisch op een manier die recht doet aan de cultuur en karakteristieken van een organisatie. Fedor draagt Agile gedachtegoed vol overtuiging uit omdat hij de voordelen die het met zich meebrengt in de praktijk heeft ervaren. Agile biedt volop de ruimte om elke organisatie vooruit te helpen, zolang het doordacht en toegesneden op de vraag in organisaties wordt ingezet.

Karel van de Meent

Karel van de Meent is een enthousiaste, kwaliteitsbewuste en realistische performanceverbeteraar en doeltreffende consultant en trainer. Hij vindt het een uitdaging om projecten en organisaties op een effectieve en efficiënte manier te laten functioneren. Structurele oplossingen staan voor hem daarbij hoog in het vaandel. De combinatie van trainer en consultant borgt dat de theorie gestoeld is op praktijkervaring en dat in de praktijk ook de theoretische kaders in beeld blijven. Karel vindt het erg belangrijk om de balans tussen Educatie, Entertainment en Empowerment goed te houden, door veel interactie, veel ervaringen uitwisselen en veel te oefenen. Zijn achtergrond en ervaring liggen voornamelijk in de ontwikkeling van producten, technische software en systemen. Door te putten uit ervaring en zijn kennisnetwerk is Karel in staat gebruik te maken van bewezen modellen, methoden en technieken als Scrum, Lean Six Sigma, CMMI, Agile en SAFe en de combinatie

“Karel van de Meent heeft samen met de door hem begeleide en gecoachte teams en het veranderteam (vertegenwoordiging van managers uit de volledige incassoketen) een prima bijdrage geleverd aan het realiseren van een agile werkwijze binnen de incassoketen. Hij hanteert daarbij een vriendelijke en toegankelijke stijl van werken. Hij beschikt over een uitgebreid theoretisch en praktisch kader, dat hij op maat inzet. Sprekend voor Karel is dat hij in een gegeven situatie scherp observeert wat nodig is. Hij kiest daarbij vaak voor hulp of interventies die het team stimuleren in zelfstandigheid.”

“Iedereen is enthousiast en vraagt nu al om meer.  Je hebt ons goed aan het denken gezet en dat was precies de bedoeling.”

“Patrick was my beacon during our search for agility. As with all change process the beginning is the hardest. Patrick supported us, challenged us, educated us, and above all helped us to bring ourselves to the next level by learning to be in a mode where reflecting and improving is natural. Overtime when the next maturity phase appeared Patrick had the questions (and answers) to make us reconsider ourselves once again. I would not been here today and this experienced without Patrick’s help. If you are also on your path to agility I would recommend to involve patrick along your way!”

“Jij hielp ons om met alle betrokkenen gezamenlijke oplossingen te vinden. In de sessies kregen we zicht op alle beren op de weg. En door ook eens te denken vanuit slechte oplossingen, kwamen er opeens weer een nieuwe ideeën naar boven.”

“Fedor is mede-verantwoordelijk voor mijn enthousiasme in scrum en agile werken. Als coach heeft hij mij fantastisch op weg geholpen bij de eerste sprints. Ook daarna stond hij altijd klaar voor advies en feedback. Een waardevolle agile coach die merkbaar veel ervaring heeft met de introductie van scrum bij organisaties als Port of Amsterdam.”

Contact

Adres:

Broodbakkersgilde 18
8253 HT Dronten

tel: +31 6 59443445

info@altimos.nl

Met onderstaand formulier kun je contact met ons opnemen

2 + 6 = ?