Echt agile veranderen is niet intuïtief – mijn presentatie

Door Arjen Uittenbogaard

Goeie reacties op mijn presentatie afgelopen donderdag op het congres van het Agile Consortium. Uiteenlopend van “Inspirerend!” tot “Ik wist niet dat jij ook cabaretier was.” Mijn verhaal over weerbarstige patronen en werkingsmechanismes in complexe omgevingen leidde tot boeiende gesprekken.

De organisatie heeft mijn publicatie hier gepubliceerd, maar is natuurlijk ook hier te downloaden: Echt agile veranderen is niet intuïtief.

Arjen Uittenbogaard

Arjen is verhalenverteller. Een training van hem is een ervaring die je niet licht vergeet. Hij is ook regisseur van improvisatietoneel. Dat vindt hij een mooie metafoor voor zijn werk in het coachen van teams en individuen in organisaties die meer agile willen worden. Want dat is zijn expertise: agile werken. Daar heeft hij al twintig jaar ervaring mee en daar is hij goed in. Zijn hart gaat uit naar de menselijke kant van het werk, naar de communicatie en de samenwerking. Daarbij weet hij alles van complexe adaptieve systemen: omgevingen waarin niets is wat het lijkt, waar best practices je op het verkeerde been kunnen zetten en waar je steeds zult moeten experimenteren en leren. Ook heeft hij nog steeds lol van zijn achtergrond in object georiënteerde softwareontwikkeling: hij mag ontwikkelaars graag uitdagen op hun ontwerpen en de toepassing van design patterns daarin.

06 - 59 443 440

Andere posts

Klik hier