Goed beter worden

Door Arjen Uittenbogaard

“We hebben het er binnen het team over gehad en we willen een aantal dingen anders gaan doen.”

Als coach ben ik blij dit te horen. En argwanend.
Ik ben blij omdat ik hoor dat binnen het team met elkaar wordt overlegd. Dat is goed. Ze bestaan echt: teams waar alleen maar met elkaar gesproken wordt tijdens de ‘verplichte’ events, noodgedwongen haast. Teams waar tijdens de dagelijkse standup iedereen zo kort mogelijk in de richting van het scrumbord mompelt waar hij mee bezig is. Dat is bij de uitspraak hierboven gelukkig niet het geval. Waarom ik ook blij ben met deze uitspraak, is omdat hij getuigt van het zoeken naar verbetering. Agile werken gaat voor mij over leren en verbeteren. Een retrospective is er niet voor niks aan het eind van elke sprint: we onderzoeken wat we willen of moeten verbeteren. Demo’s, van hetzelfde laken een pak: door het resultaat van de sprint te tonen, krijgen we feedback en kunnen we het nog beter maken.

Maar ik word ook meteen argwanend van zo’n uitspraak. “Een aantal dingen anders gaan doen,” kan ook om verkeerde redenen, of op een verkeerde manier gebeuren. Ik moedig verbeteracties van harte aan, maar stel er wel steeds de volgende vragen bij.
Ten eerste: wat is het probleem dat je met deze acties wilt oplossen? Als je deze vraag niet kunt beantwoorden, is er iets mis. Ben je geen problemen onder het kleed aan het vegen? Problemen onder ogen zien is eng en lastig. Het is makkelijker om eromheen te gaan werken. Ik kan je alleen één ding op een briefje geven: als je de echte problemen niet aanpakt gaan ook deze veranderingen niet tot verbetering leiden.
Ten tweede: wie wordt er blij van deze veranderingen? Het gebeurt maar wat vaak dat een team voor zichzelf het werk prettiger gaat regelen, maar daarbij vergeet dat er ook nog een buitenwereld is. Een buitenwereld met daarin een klant voor wie we het met z’n allen steeds beter willen gaan doen. En met partners met wie we samen dat resultaat moeten bereiken. Kijk uit voor lokale suboptimalisatie.
Ten derde: hoe ga je verifiëren of deze verbeteracties ook echt tot verbetering leiden? Zomaar dingen anders gaan doen zonder een terugkoppeling in te bouwen om te zien of het echt beter gaat, is weinig zinvol. Pak het wetenschappelijk aan: stel een hypothese op over hoe je het werk kunt verbeteren en definieer een experiment om er achter te komen of die hypothese klopt. En plan nu al een sessie, over een aantal sprints, om te kijken of het ook inderdaad beter is geworden.
Ten vierde: laat je het ook aan iedereen weten dat je dit experiment aangaat? Steek alsjeblieft niet onder stoelen of banken waar je mee bezig bent. Je acties kunnen anderen inspireren tot verbetering. Open en bloot vertellen waar je mee bezig bent is natuurlijk best eng. Want stel dat de acties niet tot verbetering blijken te leiden…? Dan heb je een fout gemaakt. Maar zonder fouten geen verbetering. Uit deze ervaring is vast wat te leren? Ook deze lessen zijn voor iedereen waardevol.

Dus blijf alsjeblieft komen met verbetervoorstellen. En geef met elkaar antwoord op deze vier vragen.
Dan ben ik de grootste fan van het verbeterexperiment dat je met elkaar aangaat.

Arjen Uittenbogaard

Arjen is verhalenverteller. Een training van hem is een ervaring die je niet licht vergeet. Hij is ook regisseur van improvisatietoneel. Dat vindt hij een mooie metafoor voor zijn werk in het coachen van teams en individuen in organisaties die meer agile willen worden. Want dat is zijn expertise: agile werken. Daar heeft hij al twintig jaar ervaring mee en daar is hij goed in. Zijn hart gaat uit naar de menselijke kant van het werk, naar de communicatie en de samenwerking. Daarbij weet hij alles van complexe adaptieve systemen: omgevingen waarin niets is wat het lijkt, waar best practices je op het verkeerde been kunnen zetten en waar je steeds zult moeten experimenteren en leren. Ook heeft hij nog steeds lol van zijn achtergrond in object georiënteerde softwareontwikkeling: hij mag ontwikkelaars graag uitdagen op hun ontwerpen en de toepassing van design patterns daarin.

06 - 59 443 440

Andere posts

Klik hier