Makkelijk praten

Door Arjen Uittenbogaard

Het ergste wat in een meer agile wordende organisatie over je gezegd kan worden is dat jouw gedrag erg ‘command and control’ is. Beschuldig iemand van ‘command and control’ en hij staat in het verdomhoekje. Staat iets je niet aan, sleep ‘command and control’ erbij en jij hebt gelijk. ‘Command and control’ = Slecht, en dus: Slecht = ‘command and control’. Lekker makkelijk.

‘Command and control’ riekt naar brullende drill sergeants en slaafs gehoorzamende soldaten. Toch is ‘command and control’ de werkwijze waarmee in het leger erg agile gewerkt kan worden. Een gevechtseenheid op missie hoeft niet in drievoud formulieren in te leveren alvorens tot actie over te gaan? En geen enkele generaal ver weg in de commandobunker is aan het micromanagen door elke soldaat per kogel orders te geven? De commando’s die worden gegeven zijn doelgericht: dit is wat we willen bereiken. Na het ontvangen van het commando vertelt de mindere aan de meerdere terug hoe hij het doel heeft gehoord. Daarna krijgt hij het mandaat om te doen wat nodig is om dat doel te bereiken. De eenheid is een goed getraind team waarin iedereen weet wat ze aan de ander hebben en waar iedereen elkaar blind vertrouwt. Alleen zo kan op het slagveld waar je niet weet wat er het volgende moment kan gebeuren voortgang geboekt worden.
Maar ik dwaal af. ‘Command and control’ is in onze agile wereld een stoplap geworden. Daarom krijg ik er steeds meer een hekel aan het label weer eens van stal wordt gehaald. Het is te gemakkelijk. Gooi ‘command and control’ er tegenaan en je hoeft niet meer te onderzoeken wat er nou aan de hand is, wat jou stoort, of wat er zo contraproductief is aan wat die ander doet.

Stel dat je binnenkort weer eens geneigd bent iemand weg te zetten met het stempel ‘command and control’. Hoe zou het zijn als je in plaats daarvan eens een vraag zou stellen? Dat je probeert iets meer te snappen van wat die ander bewoog? Oprechte interesse in plaats van plat afserveren. Wat zou dat opleveren?

Arjen Uittenbogaard

Arjen is verhalenverteller. Een training van hem is een ervaring die je niet licht vergeet. Hij is ook regisseur van improvisatietoneel. Dat vindt hij een mooie metafoor voor zijn werk in het coachen van teams en individuen in organisaties die meer agile willen worden. Want dat is zijn expertise: agile werken. Daar heeft hij al twintig jaar ervaring mee en daar is hij goed in. Zijn hart gaat uit naar de menselijke kant van het werk, naar de communicatie en de samenwerking. Daarbij weet hij alles van complexe adaptieve systemen: omgevingen waarin niets is wat het lijkt, waar best practices je op het verkeerde been kunnen zetten en waar je steeds zult moeten experimenteren en leren. Ook heeft hij nog steeds lol van zijn achtergrond in object georiënteerde softwareontwikkeling: hij mag ontwikkelaars graag uitdagen op hun ontwerpen en de toepassing van design patterns daarin.

06 - 59 443 440

Andere posts

Klik hier