Meegezogen

Door Arjen Uittenbogaard

Je bent nieuw op de afdeling, hebt mooi werk en leuke collega’s. Je gaat er voor. Vol energie. Aan elke uitdaging valt iets te leren. Soms moet dat ‘s avonds of op een vrije dag, maar dat heb je er wel voor over. Natuurlijk zijn niet alle aspecten van het werk even gaaf, maar dat hoort er bij. Af en toe val je in voor een collega die even (of langer) uit de running is. Iedereen zet haar beste beentje voor. Je helpt elkaar. Er schiet wel eens een lunch bij in. En nog een. Je merkt dat je meer aan het vergaderen bent dan dat je het werk doet dat je zo aantrok. Je doet het goed dus als er nog een belangrijke klus bijkomt en je wordt ook daar voor gevraagd kun je dat eigenlijk niet weigeren. Tot je merkt dat je adem heel hoog zit en je meer en meer last hebt van je schouders. Wanneer het gebeurde kun je niet meer aanwijzen. Langzaam ben je meegezogen in een patroon dat jou natuurlijk niet zou overkomen.

Als manager hoor je het jezelf zeggen als je met iets te drukke medewerkers praat. Ze moeten goed op zichzelf passen. Ze moeten aangeven als ze het er niet meer bij kunnen hebben. En je hoopt ook oprecht dat ze dat doen. Aan zieke collega’s heeft niemand iets. En als er dan eens iemand ziek is, ben jij de beroerdste niet. Als het nodig is werk je gewoon net zo hard mee. Je wilt ook het goede voorbeeld geven: als er werk is dat gebeuren moet, dan neem je je verantwoordelijkheid. Als je het druk hebt, kan er altijd wel wat bij. Kwestie van organiseren. En bovendien, je wordt er voor betaald, nietwaar. Tot je jezelf iets te vaak hoort zeggen dat jij de gaten aan het dichtrennen bent. Je weet dat het gekkenwerk is, maar jij stuurt nu ook regelmatig rond middernacht nog mails. Wanneer moet je het anders doen. Er lijkt geen ontkomen aan, ook jij wordt meegezogen.

Als Scrum Master weet je het anderen goed te vertellen: “Zeg op tijd: ‘Nee’. Neem niet meer werk op je dan je aankunt. Maak eerst iets af voor je aan iets anders begint. Stop met het bijwonen van vergaderingen waar je niets te zoeken (of te brengen) hebt. Enzovoorts, enzovoorts.” Je weet het anderen zo goed te vertellen. Maar je hebt blijkbaar iemand anders nodig om dit jou ook te vertellen. Het werk is zo leuk en gevarieerd. Het geeft een kick als je ergens weer een gesprek op gang hebt gebracht, of een sessie gefaciliteerd met mooie resultaten. Als jouw roem zich rondzingt en je wordt nog meer gevraagd, dan doe je dat er ook nog even bij. Voor je het weet wordt je in datzelfde patroon meegezogen.

Als externe coach benoem ik dit patroon als het met opvalt – vaak als ik net in een organisatie aan de slag ben. Ik zeg er dan ook altijd bij dat ik daar niet in meega. Ik wil het goede voorbeeld geven. Ik ga wèl elke dag een wandelingetje maken tijdens de lunch. Ik plan níet mijn hele agenda vol met de ene afspraak na de andere. Ik wil in een drukke periode juist iets meer tijd nemen voor een gesprek en probeer in een spannende situatie juist wat achterover te leunen.

Wat ik wil is precies hetzelfde als wat elke medewerker, elke manager, elke Scrum Master wil. Maar oh, wat is het moeilijk vol te houden.
Voor je het weet wordt je meegezogen.

Arjen Uittenbogaard

Arjen is verhalenverteller. Een training van hem is een ervaring die je niet licht vergeet. Hij is ook regisseur van improvisatietoneel. Dat vindt hij een mooie metafoor voor zijn werk in het coachen van teams en individuen in organisaties die meer agile willen worden. Want dat is zijn expertise: agile werken. Daar heeft hij al twintig jaar ervaring mee en daar is hij goed in. Zijn hart gaat uit naar de menselijke kant van het werk, naar de communicatie en de samenwerking. Daarbij weet hij alles van complexe adaptieve systemen: omgevingen waarin niets is wat het lijkt, waar best practices je op het verkeerde been kunnen zetten en waar je steeds zult moeten experimenteren en leren. Ook heeft hij nog steeds lol van zijn achtergrond in object georiënteerde softwareontwikkeling: hij mag ontwikkelaars graag uitdagen op hun ontwerpen en de toepassing van design patterns daarin.

06 - 59 443 440

Andere posts

Klik hier