Spirit of the Game – competitie zonder scheidsrechters

Door Arjen Uittenbogaard

Het was een klein krantenberichtje, over het Europees Jeugdkampioenschap Frisbee:

“De sport wordt gespeeld zonder scheidsrechter. Alle 14 spelers geven zelf aan wanneer ze iets een overtreding vinden. Als ze er in 45 seconden niet uitkomen, beginnen ze gewoon opnieuw. “

Ik was meteen geïntrigeerd: een teamsport zonder scheidsrechter! Ik werk veel met teams en hun managers. Die laatsten vraag ik regelmatig zich wat minder te bemoeien met hoe het team werkt en er op te vertrouwen dat het team het zelf wel kan. Dan is zo’n frisbee-voorbeeld geweldig om bij de hand te hebben. Als het in een competitieve omgeving lukt om het spel te spelen zonder een ‘hogerhand’ die de beslissingen neemt, dan zou dat in een organisatie waarin we allemaal eenzelfde doel voor ogen hebben, toch ook moeten lukken?

Toen ben ik wat verder gaan zoeken naar hoe dat dan gaat bij Frisbee wedstrijden en stuitte op het begrip Spirit of the Game. Deze spirit gaat over het gedrag van de spelers en heeft tot doel om een goede wedstrijd te spelen, plezier te hebben en beter te worden. De spirit gaat erover dat spelers zich aan de regels houden en respect voor elkaar te hebben. Het gaat er om de spelregels niet naar de regel, maar naar deze geest te hanteren. De beschrijving van de spirit is een handboek voor goed samenspel en kan wat mij betreft zó meegenomen naar een zakelijke context.

Teamleden die samenwerken, teams die met elkaar samenwerken, management en operatie die samenwerken – ik denk dat ze allemaal veel baat hebben bij een dergelijke spirit. Een spirit die gaat over vrijuit spreken als je denkt dat er een fout wordt gemaakt. Over terugkomen op jouw oordeel als blijkt dat je ongelijk had. Jouw argumentatie onderbouwen en er in een rustig gesprek met elkaar uitkomen. Een mooie vuistregel in de spirit voor dergelijke gesprekken is B.E.C.A.L.M:

[B]reathe, don’t react straight away,
[E]xplain what you think happened,
[C]onsider what they think happened,
[A]sk others for advice on perspective and rules,
[L]isten to everyone,
[M]ake a call.

Voor alle Scrum Masters, managers, coaches en facilitatoren die met teams werken: be calm!
De Spirit of the Game. Hoe zou je die in jouw team die geest leven in kunnen blazen?

(Interessant is dat in het nieuwe Scrumboek van Jeff Sutherland, Jim Coplien, e.a., de ondertitel en het eerste, belangrijkste pattern ook Spirit of the Game is. Hun gebruik van deze term heeft dezelfde toedracht als de spirit in de frisbee-wedstrijden. Hun boek is geweldig en raad ik iedere Scrum Master en agile coach aan. Maar ik moet zeggen dat ik het frisbee-document veel toegankelijker vond dan hun beschrijving van het pattern.)

Arjen Uittenbogaard

Arjen is verhalenverteller. Een training van hem is een ervaring die je niet licht vergeet. Hij is ook regisseur van improvisatietoneel. Dat vindt hij een mooie metafoor voor zijn werk in het coachen van teams en individuen in organisaties die meer agile willen worden. Want dat is zijn expertise: agile werken. Daar heeft hij al twintig jaar ervaring mee en daar is hij goed in. Zijn hart gaat uit naar de menselijke kant van het werk, naar de communicatie en de samenwerking. Daarbij weet hij alles van complexe adaptieve systemen: omgevingen waarin niets is wat het lijkt, waar best practices je op het verkeerde been kunnen zetten en waar je steeds zult moeten experimenteren en leren. Ook heeft hij nog steeds lol van zijn achtergrond in object georiënteerde softwareontwikkeling: hij mag ontwikkelaars graag uitdagen op hun ontwerpen en de toepassing van design patterns daarin.

06 - 59 443 440

Andere posts

Klik hier