Steigerbouwers

Door Arjen Uittenbogaard

Een mooie metafoor is nooit weg. Ik vind steigerbouwers een heel fraaie metafoor voor ons werk als coaches en mentoren in veranderende organisaties.
De verleiding is soms groot om het zelf te doen. Het is namelijk best lastig om gaten die je ziet vallen niet meteen zelf te vullen. Om niet meteen te gaan helpen als je mensen ziet worstelen met zaken die je zelf al eens bij de hand hebt gehad. Om, zogezegd, zelf die brug maar te bouwen. Niks mis mee als die brug staat voor een niet al te ingewikkeld, eenmalig probleem. Laat dit soort problemen, dat door experts geanalyseerd en opgelost kan worden, vooral over aan die experts.
Maar bij veranderingen die wat verder gaan dan zo’n geïsoleerd probleem werkt zo’n aanpak niet. Hans Vermaak (“Plezier beleven aan taaie vraagstukken”) heeft het in zo’n geval over taaie vraagstukken. Dave Snowden (“Cynefin”) over complexiteit. Dat zijn typisch situaties waar de meningen al verschillen over wat de vraag nu eigenlijk is, om maar te zwijgen over waar we de oplossing moeten zoeken. Waar niet zo duidelijk is wie erbij betrokken moeten worden. Waar oorzaak en gevolg niet aan elkaar te relateren zijn, alleen al omdat er té veel op allerlei plekken gebeurt dat elkaar beïnvloedt.
Als coach in dergelijke trajecten is het een grote valkuil om te denken dat jij het wel even kunt oplossen. Bijvoorbeeld omdat het bij een andere organisatie ook al gelukt is. Als ze maar naar je luisteren. Maar hoewel dit door menig opdrachtgever van je verwacht wordt, deze houding is niet alleen tamelijk pretentieus, het is ook vragen om nog meer ellende. In dergelijke complexe omgevingen bieden resultaten uit het verleden geen garantie voor de toekomst.

Als steigerbouwer help je de organisatie zélf de brug te bouwen. De steigers zijn tijdelijk en niet meer nodig als de brug er eenmaal staat. Vakinhoudelijke opstapjes om mee aan de slag te kunnen zijn zulke steigers. Van groter belang nog zijn de steigers die gaan over houding en gedrag in het omgaan met taaie problemen. De brug die in zulke steigers gebouwd wordt, is een organisatie die geleerd heeft zichzelf te kunnen blijven vernieuwen.

Arjen Uittenbogaard

Arjen is verhalenverteller. Een training van hem is een ervaring die je niet licht vergeet. Hij is ook regisseur van improvisatietoneel. Dat vindt hij een mooie metafoor voor zijn werk in het coachen van teams en individuen in organisaties die meer agile willen worden. Want dat is zijn expertise: agile werken. Daar heeft hij al twintig jaar ervaring mee en daar is hij goed in. Zijn hart gaat uit naar de menselijke kant van het werk, naar de communicatie en de samenwerking. Daarbij weet hij alles van complexe adaptieve systemen: omgevingen waarin niets is wat het lijkt, waar best practices je op het verkeerde been kunnen zetten en waar je steeds zult moeten experimenteren en leren. Ook heeft hij nog steeds lol van zijn achtergrond in object georiënteerde softwareontwikkeling: hij mag ontwikkelaars graag uitdagen op hun ontwerpen en de toepassing van design patterns daarin.

06 - 59 443 440

Andere posts

Klik hier