Training Meesterlijk Faciliteren van Agile Workshops – 8 & 15 mei

Door Arjen Uittenbogaard

Je werkt in een agile omgeving en dus gaat het over samenwerken:

  • van teamleden in het team;
  • van de stakeholders met elkaar en met het team;
  • van de teams met elkaar;
  • van management en teams…

Jij faciliteert die samenwerking zo goed mogelijk.

Besef je dat dat nog veel beter kan? Zodat teamleden nog veel meer verantwoordelijkheid gaan nemen voor het continu verbeteren. Zodat stakeholders echt met elkaar in gesprek gaan om gezamenlijk prioriteiten vast te stellen. En zodat het management daadwerkelijk ondersteuning biedt aan de teams.

Op 8 en 15 mei geef ik de training Meesterlijk Faciliteren. Daarin leer je hoe jij groepen effectief kunt helpen resultaat te halen. Je leert de consequenties van wat je zegt en doet. Je krijgt inzicht in wat er mis kan gaan in de samenwerking binnen een groep en hoe je daarmee kunt omgaan. Je leert waarom een goede check-in zo belangrijk is en hoe je die doet. Je leert de vijf essentiële stappen in een retrospective. Er komen Liberating Structures langs en werkvormen die je kunt gebruiken om goede discussies te voeren over het mandaat van het team. Hoe praktisch wil je het hebben?

Al veel Scrum Masters, coaches en managers volgden deze training en waren erg blij met de waarde ervan. Door wat ze hadden geleerd konden ze al na de eerste dag sessies beter begeleiden. Hoe waardevol wil je het hebben?

Ben je geïnteresseerd? Heb je vragen? Op de trainingspagina is meer informatie te vinden. En voor het overige: je weet me te vinden!

Arjen Uittenbogaard

Arjen is verhalenverteller. Een training van hem is een ervaring die je niet licht vergeet. Hij is ook regisseur van improvisatietoneel. Dat vindt hij een mooie metafoor voor zijn werk in het coachen van teams en individuen in organisaties die meer agile willen worden. Want dat is zijn expertise: agile werken. Daar heeft hij al twintig jaar ervaring mee en daar is hij goed in. Zijn hart gaat uit naar de menselijke kant van het werk, naar de communicatie en de samenwerking. Daarbij weet hij alles van complexe adaptieve systemen: omgevingen waarin niets is wat het lijkt, waar best practices je op het verkeerde been kunnen zetten en waar je steeds zult moeten experimenteren en leren. Ook heeft hij nog steeds lol van zijn achtergrond in object georiënteerde softwareontwikkeling: hij mag ontwikkelaars graag uitdagen op hun ontwerpen en de toepassing van design patterns daarin.

06 - 59 443 440

Andere posts

Klik hier