Meesterlijk Faciliteren – persoonlijk en krachtig!

Een mix van online en fysiek bij elkaar. Data spreken we met elkaar af. De fysieke lesdag doen we op een ruime locatie en met inachtneming van de veiligheidsmaatregelen.

Een nieuw concept: persoonlijk en krachtig

Altimos introduceert een nieuwe manier van trainen. We noemen het: persoonlijk en krachtig. Deze trainingsvorm heeft de volgende kenmerken:

  • Kleine groep Je krijgt les in een groep van 4 deelnemers. Zo kun je veel oefenen en krijg je echt individuele ondersteuning.
  • Past altijd in jouw agenda Er zijn geen data gepland. Zodra 4 deelnemers zich hebben gemeld, bepalen we met de datumprikker wanneer de training het best kan worden gegeven.
  • Eerste dagdeel interactief webinar De basisconcepten en eerste oefeningen is een avondsessie. Online, dus je hoeft hiervoor niet te reizen.
  • Een lesdag in het midden van het land Na ongeveer een week komen we bij elkaar voor een dag vol oefeningen en feedback.
  • Uitgebreide en praktische handout Voorafgaand aan de training krijg je al uitgebreide documentatie opgestuurd. Zo kun je je optimaal voorbereiden én heb je na de training een waardevol naslagwerk.

“Een proeverij van werkvormen. Waardevolle feedback op je bereidingswijze. En na het oefenen, alle kennis mee naar huis. Een gave ervaring, die ik niet had willen missen.” Sanne van Schravendijk

Meesterlijk Faciliteren: de inhoud

Jij werkt met groepen of teams. In sessies merk je dat het soms lastig is om voortgang te boeken. Ligt het aan de groep? Ligt het aan de agenda? Ligt het aan jou?

Als jij faciliteert, kun je nooit de deelnemers de schuld geven. Jij bent ervoor verantwoordelijk dat de groep zo effectief mogelijk is. Als je jouw facilitatievaardigheden vergroot, zul je zien dat de workshopresultaten enorm verbeteren. In deze training krijg je een scala aan werkvormen aangereikt die je kunt gebruiken en oefen je actief met die werkvormen toe te passen. Je krijgt feedback op jouw functioneren. Zo waardevol was een training nog nooit.

  • Je leert grondregels die een goede samenwerking mogelijk maken.
  • Je oefent met concrete technieken en werkvormen voor verschillende fases in een workshop en voor verschillende doeleinden: ideeën generatie; probleemanalyse; keuzes maken;…
  • Je leert hoe je deze technieken toepast in een agile omgeving.
  • Je krijgt persoonlijke feedback, zodat je heel concrete verbetermogelijkheden ontdekt voor jouw functioneren als facilitator.

Omdat de groep deelnemers klein is, en de lestijd beperkt, vraagt dit dat je je goed voorbereidt. Voorafgaand aan de eerste interactieve webinarsessie bestudeer je de uitgereikte handout. Voorafgaand aan de trainingsdag bereid je een workshop voor. Door te werken met vier goed voorbereide deelnemers, wordt de lesdag extra waardevol.

“Het was meesterlijk: <…> de diversiteit aan werkvormen, de hoeveelheid aandacht voor elke deelmemer, de feedback van Arjen en de groep, het cursusmateriaal <…> en hoe snel we een vertrouwensband ontwikkelden in de groep.” (Astrid Claessen)

Voor wie

Deze training is bedoeld voor professionals die regelmatig een workshop faciliteren. In agile organisaties zijn dat Scrum Masters en Product Owners. Maar ook projectleiders, agile coaches, architecten of analisten die meer willen halen uit de sessies die zij begeleiden steken veel op van deze training.

“Ondanks het feit dat ik al jaren faciliteer, heb ik veel nieuwe werkvormen en praktische tips gekregen die ik direct na de training al in praktijk heb kunnen brengen. Een aanrader!” (Liesan Couwenberg)

Praktisch

Kosten: € 435,- (ex BTW).
Locatie: De eerste avond zal online plaatsvinden. De lesdag vindt plaats in het midden van het land (of elders als dat beter past voor de 4 deelnemers).
Data: Zodra 4 deelnemers zich hebben gemeld, bepalen we in onderling overleg wanneer de eerste webinaravond zal plaatsvinden en wanneer de lesdag.

Ik doe mee!

(Klik op “Ik doe mee!” om je aan te melden.)
Heb je nog vragen, mail of bel met arjen.uittenbogaard@altimos.nl: 06 – 59 443 440.

Andere trainingen

Klik hier