Waardevolle Scrum Master training voor team functioneel beheer

Door Arjen Uittenbogaard

“Geen theoretisch verhaal, maar specifiek geënt op de dagelijkse praktijk.”
“Goede inhoud en afwisseling van activiteiten en docenten. Enthousiast en to the point.”
“Iedereen enthousiast gemaakt.”
“Bevlogen trainers die elkaar goed aanvullen.”

We ontvingen mooie complimenten na twee dagen training. Mijn collega Karel van de Meent en ikzelf verzorgden deze training voor een team functioneel beheerders bij de gemeente Apeldoorn. De basis voor deze training was de Altimos-training Scrum Master. In de voorbereidende gesprekken, maar vooral ook tijdens de training zelf zijn we ingegaan op actuele vragen waar zij in de praktijk voor staan. Hoe combineren we het werken aan incidenten, klussen en projecten? Hoe maken we al het werk op ons bord zichtbaar? Hoe gaan we om met belemmeringen waar we tegenaan lopen? We hebben theorie behandeld en veel geoefend om de waarde te ontdekken van agile, Scrum en Kanban.

Het was een feest om bij de standup aan het begin van dag 2 te horen hoeveel de deelnemers na dag 1 al direct in hun eigen werk de geleerde lessen aan het toepassen waren. En om gedurende de tweede dag te zien hoe mensen concrete afspraken maakten om na deze training verbeteringen door te zetten in de praktijk van alle dag. Waar nodig helpt Altimos hierbij. Dat hebben we beloofd en dit citaat van een van de deelnemers is dan ook volstrekt terecht:

“We hebben een levenslange garantie – fijn om achter de hand te houden.”

Arjen Uittenbogaard

Arjen is verhalenverteller. Een training van hem is een ervaring die je niet licht vergeet. Hij is ook regisseur van improvisatietoneel. Dat vindt hij een mooie metafoor voor zijn werk in het coachen van teams en individuen in organisaties die meer agile willen worden. Want dat is zijn expertise: agile werken. Daar heeft hij al twintig jaar ervaring mee en daar is hij goed in. Zijn hart gaat uit naar de menselijke kant van het werk, naar de communicatie en de samenwerking. Daarbij weet hij alles van complexe adaptieve systemen: omgevingen waarin niets is wat het lijkt, waar best practices je op het verkeerde been kunnen zetten en waar je steeds zult moeten experimenteren en leren. Ook heeft hij nog steeds lol van zijn achtergrond in object georiënteerde softwareontwikkeling: hij mag ontwikkelaars graag uitdagen op hun ontwerpen en de toepassing van design patterns daarin.

06 - 59 443 440

Andere posts

Klik hier