Voor je het weet hebben we een ecosysteem

Door Arjen Uittenbogaard

“Het is niet handig dat ze allemaal hun eigen wiel gaan uitvinden. Laten we het werk verdelen over de teams zodat ze elkaar kunnen aanvullen. Op de vijf mensen die dan nog over zijn zetten we een Product Owner. Voor je het weet hebben we een ecosysteem.”

Ik zei het al eerder: in de trein hoor je boeiende zinnen. Dit keer was het een trotse meneer die over een paar dagen een kick-off met een aantal Scrumteams zou hebben. Blijkbaar was nog niet helemaal duidelijk wie in welk team zat en wat de verschillende teams moesten gaan doen. Om dat soort onduidelijkheid weg te werken waren hij en zijn gespreksgenoot aan de andere kant van de lijn bezig om de boel beter in te richten. “We” verdelen het werk en “we” zetten ergens een Product Owner op. En, denk ik dan, “we” komen er over een week of wat achter dat dit toch niet de handigste indeling was, maar “we” zullen dan niet zo gemakkelijk te overreden zijn om op onze schreden terug te keren. “We” hebben vast van het Agile Manifesto gehoord, maar “we” hebben even niet paraat dat daar ook iets over zelforganiserende teams in staat.

Maar het meest struikel ik over de laatste zin. “Voor je het weet hebben we een ecosysteem.” Dat ecosystemen op dit moment een heel hippe metafoor vormen, was me eerder bij een klant al opgevallen. Architecten hebben het niet meer over landschappen, maar over het ecosysteem. Klinkt organisch, klinkt duurzaam, klinkt dus goed. Maar alsjeblieft! Een ecosysteem is organisch. Ontwikkelt zich in de loop van de tijd. In een ecosysteem gedijen organismen en sterven andere uit. In een ecosysteem wordt samengeleefd en geparasiteerd.

Ik vind het een prachtige metafoor met veel aspecten die wenselijk zijn voor een organisatie. Maar architecten maken geen ecosysteem en “we” zetten geen ecosysteem neer door mensen heen en weer te schuiven tussen teams.

Arjen Uittenbogaard

Arjen is verhalenverteller. Een training van hem is een ervaring die je niet licht vergeet. Hij is ook regisseur van improvisatietoneel. Dat vindt hij een mooie metafoor voor zijn werk in het coachen van teams en individuen in organisaties die meer agile willen worden. Want dat is zijn expertise: agile werken. Daar heeft hij al twintig jaar ervaring mee en daar is hij goed in. Zijn hart gaat uit naar de menselijke kant van het werk, naar de communicatie en de samenwerking. Daarbij weet hij alles van complexe adaptieve systemen: omgevingen waarin niets is wat het lijkt, waar best practices je op het verkeerde been kunnen zetten en waar je steeds zult moeten experimenteren en leren. Ook heeft hij nog steeds lol van zijn achtergrond in object georiënteerde softwareontwikkeling: hij mag ontwikkelaars graag uitdagen op hun ontwerpen en de toepassing van design patterns daarin.

06 - 59 443 440

Andere posts

Klik hier