Veranderen is niet makkelijk, maar wel nodig. Agile werken is continu veranderen. De theorie is niet zo ingewikkeld, maar ga er maar aan staan. In een Scrumteam is dat al geen peuleschil. Maar een hele afdeling of een hele organisatie meer agile maken: moet je dat wel willen? Wij denken van wel. Sterker nog, wij denken dat je het kunt. En als je wilt helpen we je er graag bij.

Altimos heeft meer dan 100 jaar ervaring in het begeleiden van professionals, teams en organisaties in de agile verandering. Wij zijn creatief en ondogmatisch. Wij mixen en matchen om in jouw situatie die verandering zo goed mogelijk vorm te geven. In verandertrajecten helpen wij het management om te komen tot een verandervisie, een veranderbacklog en verandersprints. Wij helpen portfolioteams net zo goed als bouwteams om goed agile te werken. Wij coachen Scrum Masters en Product Owners. En liefst doen we dit allemaal gecombineerd met op maat gemaakte brokjes training over actuele onderwerpen. Over de methoden en technieken en over houding en gedrag. Want veranderen is mensenwerk.

Fedor Buckers

Fedor Buckers is een resultaat gerichte senior consultant met jarenlange ervaring in softwareontwikkeling en ICT management. Sinds 2009 doet hij dit vol overtuiging op een Agile wijze. Hij is daarbij kritisch en pragmatisch op een manier die recht doet aan de cultuur en karakteristieken van een organisatie. Fedor draagt Agile gedachtegoed vol overtuiging uit omdat hij de voordelen die het met zich meebrengt in de praktijk heeft ervaren. Agile biedt volop de ruimte om elke organisatie vooruit te helpen, zolang het doordacht en toegesneden op de vraag in organisaties wordt ingezet.

06 59 443 445
Karel van de Meent

Karel van de Meent is een enthousiaste, kwaliteitsbewuste en realistische performanceverbeteraar en doeltreffende consultant en trainer. Hij vindt het een uitdaging om projecten en organisaties op een effectieve en efficiënte manier te laten functioneren. Structurele oplossingen staan voor hem daarbij hoog in het vaandel. De combinatie van trainer en consultant borgt dat de theorie gestoeld is op praktijkervaring en dat in de praktijk ook de theoretische kaders in beeld blijven. Karel vindt het erg belangrijk om de balans tussen Educatie, Entertainment en Empowerment goed te houden, door veel interactie, veel ervaringen uitwisselen en veel te oefenen. Zijn achtergrond en ervaring liggen voornamelijk in de ontwikkeling van producten, technische software en systemen. Door te putten uit ervaring en zijn kennisnetwerk is Karel in staat gebruik te maken van bewezen modellen, methoden en technieken als Scrum, Lean Six Sigma, CMMI, Agile en SAFe en de combinatie hiervan.

06 59 443 446
Patrick Verheij

Patrick helpt mensen, individueel en in teams, effectiever naar resultaten toewerken. Zijn persoonlijke, empathische maar eveneens no-nonsense stijl wordt erg gewaardeerd door de mensen met wie hij samenwerkt. Hij helpt mensen snel op weg en zorgt dat ze niet te lang blijven navelstaren. Patrick is een zeer ervaren coach, trainer en facilitator die de nodige energie weet te creëren. Als bestuurslid van het Agile Consortium Nederland organiseert hij evenementen en brengt hij mensen uit verschillende organisaties bij elkaar. Ook is hij een van de oprichters van Certify to Inspire, het agile certificeringsprogramma van het Agile Consortium.

06 59 443 447
Bart Jacobs

Bart wil mensen en teams boven zichzelf uit laten stijgen. Met zijn communicatieve vaardigheden, een gezonde dosis leiderschap en zijn enthousiasme weet hij mensen in een flow te krijgen en mogelijkheden te zien in vaak noodzakelijke vernieuwing. Als ervaren agile coach en facilitator helpt hij organisaties, hun managers en teams benodigde producten te realiseren en te onderhouden. Hij stelt daarbij kritische vragen maar geeft ook zelf het voorbeeld als dat nodig is. Zijn uitgangspunt is om mensen bewust te laten leren van ervaringen door te reflecteren op zaken die anders liepen dan verwacht en vervolgens te achterhalen hoe dat kwam. Bart is gespecialiseerd in het op een agile wijze succesvol integreren van software(pakketten) binnen bestaande applicatielandschappen. Inclusief het wijzigen en door-ontwikkelen van bestaande applicaties en interfaces.

06 59 443 442
Arjen Uittenbogaard

Arjen is verhalenverteller. Een training van hem is een ervaring die je niet licht vergeet. Hij is ook regisseur van improvisatietoneel. Dat vindt hij een mooie metafoor voor zijn werk in het coachen van teams en individuen in organisaties die meer agile willen worden. Want dat is zijn expertise: agile werken. Daar heeft hij al twintig jaar ervaring mee en daar is hij goed in. Zijn hart gaat uit naar de menselijke kant van het werk, naar de communicatie en de samenwerking. Daarbij weet hij alles van complexe adaptieve systemen: omgevingen waarin niets is wat het lijkt, waar best practices je op het verkeerde been kunnen zetten en waar je steeds zult moeten experimenteren en leren. Ook heeft hij nog steeds lol van zijn achtergrond in object georiënteerde softwareontwikkeling: hij mag ontwikkelaars graag uitdagen op hun ontwerpen en de toepassing van design patterns daarin.

06 - 59 443 440